50χρονα της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»

Δημοσιεύτηκε στις: 05, Μαϊ 2014


Διαβάστε επίσης:

Τελευταία άρθρα την ενότητα

» Το βίντεο από την κεντρική εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την έκδοση της Αναγέννησης

» Εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την έκδοση της Αναγέννησης στη Θεσσαλονίκη

» Πολιτικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την έκδοση της Αναγέννησης

» Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την έκδοση της Αναγέννησης

» 50 χρόνια Αναγέννηση Μια σπουδαία παρακαταθήκη για το κομμουνιστικό κίνημα

» Ψηλά τη σημαία του συνεπούς αντιιμπεριαλιστικού αγώνα

» 50χρονα της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»

» Το ξεδίπλωμα του αντιρεβιζιονιστικού αγώνα

» Για μια πραγματική αναγέννηση του κινήματος και της Ελλάδας (μέρος 4ο)

» Για μια πραγματική αναγέννηση του κινήματος και της Ελλάδας (μέρος 3ο)

Άρθρα με λέξεις κλειδιά

Αναγέννηση  

Μορφωτικές Εκδόσεις  

ΟΙ  «ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ» ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Με τις στήλες που αφιερώνει ο «ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», από την αρχή του χρόνου, στη δημοσίευση κειμένων  της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» και ντοκουμέντων του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος, το Μ-Λ ΚΚΕ υλοποιεί  την πρώτη από τις προγραμματισμένες δραστηριότητές  του μέσα  στο 2014, για να τιμήσει τον μισό αιώνα από την έκδοση του περιοδικού που σηματοδότησε τη δημόσια εμφάνιση των μαρξιστών-λενινιστών  της Ελλάδας.

 

Σήμερα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και το άνοιγμα  της  δεύτερης  δραστηριότητάς  του για τον ίδιο σκοπό: τη δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης,  όπου έχουν αναρτηθεί όλα τα τεύχη της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», στην πλήρη και πρωτότυπη μορφή τους.
Η ψηφιακή βιβλιοθήκη θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται με βιβλία των «ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ», με  ντοκουμέντα από την εφημερίδα ««ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», περιοδικά, μπροσούρες και  άλλες εκδόσεις του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος.
Οι επισκέπτες  της βιβλιοθήκης μας μπορούν ελεύθερα να διαβάζουν τα ντοκουμέντα που αναρτώνται και να τα «κατεβάζουν» για  αποθήκευση (σε μορφή αρχείου PDF) στον  ηλεκτρονικό υπολογιστή τους.
Σκοπός  της ψηφιακής βιβλιοθήκης  είναι να δώσει τη δυνατότητα στους αναγνώστες της να διαβάσουν και να δουν τα αυθεντικά ντοκουμέντα του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος. Να κάνει ευρύτερα γνωστές τις θέσεις των μαρξιστών-λενινιστών, το περιεχόμενο του διεθνούς και εγχώριου αντιρεβιζιονιστικού αγώνα  από την εποχή της μεγάλης ανοιχτής πολεμικής που ξέσπασε στα πλαίσια του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος στις αρχές της  δεκαετίας του 1960. Να διαδώσει  την πλούσια ιδεολογικοπολιτική κληρονομιά  που υπάρχει για την ανασυγκρότηση του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος και να αποτελέσει βοήθεια για τον σύγχρονο ιδεολογικοπολιτικό προβληματισμό.  Να αποτελέσει ένα αρχείο για  τα ντοκουμέντα του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος, ειδικά τα παλιότερα και δυσεύρετα (γι’ αυτό το λόγο απευθύνει και έκκληση προς τους φίλους της που έχουν ιστορικά ντοκουμέντα του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος και θα ήθελαν να συνεισφέρουν στηn προσπάθειά της, να έλθουν σε επαφή μαζί της). 
Η βιβλιοθήκη ντοκουμέντων του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος που αρχίσαμε τη δημιουργία της, προς τιμή των 50 χρόνων της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» φιλοξενείται στον διαδικτυακό τόπο των «ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ».
ΟΙ «ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ»  αποτελούν μια  συνέχεια της σημαντικής εκδοτικής δημιουργίας   του μαρξιστικού-λεν­ι­νιστικού κινήματος, η οποία ξεκίνησε  από τις  αρχές του 1963 με τις «ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ». Έχοντας ήδη εδώ και 12 χρόνια προχωρήσει σε ένα νέο κύκλο  εκδοτικής δραστηριότητας  άνοιξαν  τις ιστοσελίδες τους με τη διεύθυνση:  http://morfotikesekdoseis.gr/
Σ’ αυτήν κάθε επισκέπτης μπορεί να έχει πληροφορίες για τα βιβλία που έχει εκδώσει και κυκλοφορούν, καθώς και για τον τρόπο που μπορεί να τα προμηθευθεί.


6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017