Κυκλοφορεί το ημερολόγιο της Πορείας για το 2019.

Δημοσιεύτηκε στις: 24, Δεκ 2018


Διαβάστε επίσης:

Τελευταία άρθρα την ενότητα

» ΝΔ, ο δοκιμασμένος εγγυητής των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας ολιγαρχίας

» Στις 7 Γενάρη μπαίνει σε λειτουργία ο νέος βελτιωμένος και αναβαθμισμένος διαδικτυακός τόπος του Μ-Λ ΚΚΕ

» Πολιτική στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστών και εμπόριο αριστεροσύνης από το ΣΥΡΙΖΑ για τη δυσφήμηση των οραμάτων της αριστεράς

» Να αναζωογονήσουμε το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και να ανεβάσουμε την πάλη του λαού μας για την εθνική ανεξαρτησία

» Με σημαία τους ασίγαστους αγώνες των λαών χαιρετίζουμε τον ερχομό της νέας χρονιάς

» Με νέους όρους και δυνατότητες επανέρχεται η Ρωσία στην κεντρική αρένα του διεθνούς ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού

» Ορμητική είσοδος της Κίνας στην παγκόσμια ιμπεριαλιστική κονίστρα

» Οι παγκόσμιες εξελίξεις το 2018 έφεραν πιο κοντά την απειλή του πολέμου

» Τι προοιωνίζεται το χρηματιστηριακό κραχ

» Κυκλοφορεί το ημερολόγιο της Πορείας για το 2019.

 

Κυκλοφορεί το ημερολόγιο της Πορείας για το 2019 με επιλογές ζωγραφικών και χαρακτικών έργων ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η επιλογή των έργων που αναπαράγονται σε αυτό το ημερολόγιο έγινε φυσικά με κριτήριο το θέμα και τις αναφορές του κάθε έργου, αλλά παράλληλα έχει γίνει προσπάθεια να ληφθεί υπόψη το μέγεθος και οι δυνατότητες τις αναπαραγωγής στις σελίδες του ημερολογίου. Έτσι δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε έργα χαρακτικά ή σχέδια, το πρωτότυπο μέγεθος των οποίων δεν διαφέρει τρομακτικά από το μέγεθος της αναπαραγωγής. Επίσης, για αντίστοιχους λόγους, το άσπρο – μαύρο των χαρακτικών ή το λιτό χρώμα ορισμένων σχεδίων επίσης διευκολύνει στην εκτύπωση και σίγουρα βοηθάει στο να αναδεχθεί η βαρύνουσα σημασία του θεματικού περιεχομένου.

Έτσι με άξονα της πορείας μέσα στον ιστορικό και ζωγραφικό χρόνο, την σαφή πρόθεση του έργου να μιλήσει για κοινωνικά γεγονότα της εποχής του, φαίνεται κατάλληλη αρχή, για τον μήνα Ιανουάριο, να συνοδεύεται από ένα χαρακτικό του Γκόγια, από τη σειρά «Τα δεινά του πολέμου». Τους επόμενους μήνες συνοδεύουν έργα των Πάμπλο Πικάσο,  Κάτε Κόλβιτζ, Γιώργου Δήμου, του Τάσου και άλλων. Η ένταση του κοινωνικού σχολιασμού στα έργα των ζωγράφων και των χαρακτών αυτών κυμαίνεται, άλλοτε καταγγελία, άλλοτε προβολή και ανύψωση των λαϊκών και κοινωνικών αγώνων, άλλοτε έμμεση αναφορά, πάντα όμως επιτυγχάνεται μια ‘συγκινητική’ αμεσότητα και οξύτητα σαν εικαστικό αποτέλεσμα.  


6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017