ο σ. Νίκος Βοσνίδης για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Μ-Λ ΚΚΕ, το 2004

Δημοσιεύτηκε στις: 10, Ιαν 2015

 

    «Η συνδιάσκεψη του κόμματός μας ήρθε να επιβεβαιώσει το σταθερό προσανατολισμό και την προσήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στο στόχο της ανασυγκρότητσης του κομμουνιστικού κινήματος, που δέχτηκε βαριά χτυπήματα από το ρεβιζιονισμό.

 


 Ένοιωσα μεγάλη ικανοποίηση από τις εργασίες της Συνδιάσκεψης, τη ζωντανή συμμετοχή και τις ομιλίες που έγιναν από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους και την αγωνιστική διάθεση και τη συμβολή όλων για την ανάπτυξη της κομματικής μας δουλειάς.
   Περισσότερο με συγκίνησε η παρουσία των νέων συντρόφων στη Συνδιάσκεψη, που αντιπροσωπεύουν τη συνέχεια και την ελπιδοφόρα προοπτική για το μαρξιστικό – λενινιστικό κίνημα της χώρας μας. Πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος στη νέα γενιά, στη νεολαία, που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και χτυπιέται με χίλιους τρόπους από τον καπιταλισμό.
Αυτό που πρέπει τώρα να δούμε, είναι να βάλουμε στη ζωή και να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις που πήραμε, να δυναμώσουμε τις προσπάθειές μας για να απλώσει τις ρίζες του το Μ-Λ ΚΚΕ και να συνδεθεί στενά με τους εργαζόμενους, με τη φτωχολογιά και τη νέα γενιά.
Φεύγω για την πόλη μου την Αλεξανδρούπολη αισιόδοξος, πιστεύοντας ακράδαντα πως η μεγάλη υπόθεση του λαού μας για την οποία αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν χιλιάδες αγωνιστές, παρά τα μεγάλα προβλήματα και τις δυσκολίες που χρειάζεται να ξεπεραστούν, θα προχωρήσει μπροστά».


6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017