50 Χρόνια Αναγέννηση

Τον Οκτώβρη του 2014, συμπληρώνονται 50 χρόνια από την έκδοση της Αναγέννησης. Τιμώντας την επέτειο αυτή, εγκαινιάζουμε τη νέα μόνιμη στήλη στην οποία θα φιλοξενήσουμε βασικά κείμενα και άρθρα της.

201422 Νοε

Το βίντεο από την κεντρική εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την έκδοση της Αναγέννησης

Παρακολουθείστε ολόκληρη την κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την έκδοση του περιοδικού Αναγέννηση.

Δείτε επίσης την πλήρη ανταπόκριση από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Ακροπόλ εδώ: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την έκδοση της Αναγέννησης


201412 Νοε

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την έκδοση της Αναγέννησης στη Θεσσαλονίκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ για τα 50 χρόνια από την έκδοση της "Αναγέννησης" στη Θεσσαλονίκη

Οι εφημερίδες "ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" και "ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ" διοργανώνουν πολιτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου και ώρα 11π.μ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ".

Θα μιλήσουν οι:

- Ισαάκ Ιορδανίδης

- Στέλιος Αγκούτογλου


201408 Νοε

Πολιτικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την έκδοση της Αναγέννησης

Συνεχίζονται οι πολιτικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την έκδοση του περιοδικού "Αναγέννηση".

Γιάννενα

Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 7.00μμ στην Κεντρική αίθουσα Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

Θα μιλήσουν

Αδαμόπουλος Άκης,

ΚαραμήτροςΣτέφανος

Ηράκλειο Κρήτης

Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 6.30μμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Ομιλητές:

Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος

Πέτρος Κουφοβασίλης


201404 Νοε

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την έκδοση της Αναγέννησης

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι εφημερίδες "ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" και "Προλεταριακή Σημαία" για τα "50 χρόνια από την έκδοση που περιοδικού Αναγέννηση", τη Δευτέρα 20 Οκτώβρη, στην Αθήνα, στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ.

Πανοραμική άποψη από την εκδήλωση της Αναγέννησης


201404 Οκτ

50 χρόνια Αναγέννηση Μια σπουδαία παρακαταθήκη για το κομμουνιστικό κίνημα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συμπληρώνονται τον Οκτώβρη του 2014 πενήντα  χρόνια από την έκδοση του περιοδικού «Αναγέννηση».  Η έκδοση της «Αναγέννησης» προήλθε από την πάλη των πρωτοπόρων κομμουνιστών που όλα τα προηγούμενα χρόνια αντιπάλευαν τη ρεβιζιονιστική στροφή που σηματοδοτήθηκε για το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα από το 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ το 1956. Η έκδοσή της γεννήθηκε από την ανάγκη συνέχισης και ανάπτυξης της πάλης των κομμουνιστών ενάντια στη δεξιά και ρεβιζιονιστική στροφή που βίαια και πραξικοπηματικά επιβλήθηκε τα χρόνια αυτά και στο ΚΚΕ στη βάση των γενικότερων εξελίξεων. Ταυτόχρονα, η έκδοση της Αναγέννησης σηματοδότησε τη γέννηση του μαρξιστικού-λενινιστικού  κινήματος στην Ελλάδα,  το οποίο στα χρόνια που ακολούθησαν πάλεψε για την υπεράσπιση και την ανασυγκρότηση του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος. Η πάλη αυτή αποτέλεσε κομμάτι της διεθνούς πάλης του μ-λ κινήματος που, ξεκινώντας από την αντιπαράθεση στη Χρουστσωφική στροφή με επικεφαλής το ΚΚΚ και το ΚΕΑ, έφτασε στην Κίνα και -με την ηγεσία του Μάο Τσετούνγκ-  ως τη ΜΠΠΕ που αποτελεί πηγή και πεδίο απαντήσεων για την καπιταλιστική παλινόρθωση και την υπόθεση της οικοδόμησης του σοσιαλισμού.
6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017