Ανακοινώσεις

201821 Δεκ

Για την κλιμάκωση της ελληνοτουρκικής κρίσης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

 

Ένα ντελίριο εθνικιστικών κραυγών ακούγεται από τις δύο πλευρές του Αιγαίου και η μια πολεμική απειλή διαδέχεται την άλλη. Από τη μια η κυβέρνηση Ερντογάν κλιμακώνει και πολλαπλασιάζει τις αεροπορικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, επαναλαμβάνοντας συνεχώς την απειλή πολέμου σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου, και από την άλλη οι εθνικιστικές κορώνες του Καμένου «θα τους συντρίψουμε, θα τους τσακίσουμε» και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Αποστολάκη «αν καταλάβουν βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε». Προσδίδοντας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δραματική διάσταση στα ελληνοτουρκικά προβλήματα συγκαλεί σήμερα έκτακτο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής «επί κρισίμων θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, το κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά».


201821 Δεκ

Αλήθειες και ψέματα για τον Στάλιν: Συνέντευξη με τον καθηγητή Grover Furr

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 139 χρόνων από τη γέννηση του Ιωσήφ. Β. Στάλιν, αναδημοσιεύουμε συνέντευξη του Grover Furr, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Montclair του Νιού Τζέρσι, γνωστό για τις μελέτες και το συγγραφικό του έργο πάνω στην ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης και ιδιαίτερα για την περίοδο της ηγεσίας του Ι.Β.Στάλιν. Η συνέντευξη «αλιεύτηκε» από τον ιστότοπο prologos.gr.


201821 Δεκ

139 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου προλετάριου επαναστάτη ηγέτη, Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν

 

 

 Συμπληρώνονται σήμερα 139 χρόνια από τη γέννηση του Στάλιν στις 21 Δεκέμβρη 1879. Το όνομα και το έργο του Στάλιν είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα με την ιστορία του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, με τον αγώνα για την εγκαθίδρυση και τη νίκη του σοσιαλισμού στην EΣΣΔ, με το έπος της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Το έργο του Στάλιν ταυτίστηκε στη συνείδηση των επαναστατικών λαών και έγινε συνώνυμο με την αδιάλλακτη υπεράσπιση της υπόθεσης του κομμουνισμού.


201820 Δεκ

Τι σημαίνει η ανακοίνωση για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

 

 

 

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες, Τετάρτη, 19 Δεκέμβρη, ότι ετοιμάζονται να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία και ότι το σχέδιο προβλέπει «πλήρη» και «άμεση» απόσυρση. Ο Λευκός Οίκος δικαιολόγησε την απόφαση αυτή υποστηρίζοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει ηττηθεί στη Συρία. Η απόφαση αυτή των ΗΠΑ έρχεται μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας την Τρίτη, ότι σχεδιάζει επίθεση κατά των Κούρδων της βόρειας Συρίας.

 

Τι σημαίνει η απόφαση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού να αποσυρθεί από τη Συρία και η εγκατάλειψη του κουρδικού παράγοντα στις επιθετικές ορέξεις του Ερντογάν;


201819 Δεκ

Ψηφίστηκε ένας ακόμη αντιλαικός, φοροληστρικός προϋπολογισμός