Βουλευτικές εκλογές 2012


Προεκλογικό υλικό, κείμενα θέσεων, ανακοινώσεις και αφίσες της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ

201207 Ιούν

Τηλεοπτική συνέντευξη της εκλογικής συνεργασίας

Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι και υποψήφιοι με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ, Αντώνης Παπαδόπουλος και Ανδρέας Βογιατζόγλου, στην ΕΤ1 την Τετάρτη 6 Ιουνίου.


201206 Ιούν

Εκδήλωση - συζήτηση της νεολαίας

Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση της νεολαίας

Η νεολαία μπροστά στις εξελίξεις και τις νέες εκλογές.

Μπροστά στις εκλογές στις 17 Ιούνη, η σπουδάζουσα νεολαία του ΚΚΕ (μ-λ) και η ΠΟΡΕΙΑ (οργάνωση νεολαίας του Μ-Λ ΚΚΕ) διοργανώνουν κοινή εκδήλωση - συζήτηση, την Πέμπτη 7 Ιουνίου, στις 6.00μμ, στο τμήμα Νομικής στην αιθουσα 6.


201204 Ιούν

Ανακοίνωση τύπου της εκλογικής συνεργασίας για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Το οικονομικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Αλ.Τσίπρας επιβεβαιώνει πως η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δώσει καμιά διέξοδο στον ελληνικό λαό.

 

Όχι μόνο δεν αποτελεί «ανατροπή» και δεν «κάνει παρελθόν τα μνημόνια», όπως συνθηματολογεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα είναι ένα πρόγραμμα  που στηρίζεται στην «κοινή ευρωπαϊκή λύση», δηλαδή, στις συμφωνίες με τη Μέρκελ και τον Ολάντ! Ένα πρόγραμμα που μέσα από μια «αναδιαπραγμάτευση» μερικών όρων του μνημονίου και ένα «μορατόριουμ για το χρέος», δεν πρόκειται να θίξει ούτε στο ελάχιστο την εξάρτηση της χώρας από την ΕΕ. Δεν πρόκειται να αμφισβητήσει τα βάθρα κυριαρχίας του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου στη χώρα.


201208 Μαϊ

Ανακοίνωση τύπου για τα αποτελέσματα των εκλογών

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Συνεχίζεται και εντείνεται η αστάθεια και αβεβαιότητα του πολιτικού σκηνικού στη χώρα. Το εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει την αποδόμηση του πολιτικού συστήματος διαχείρισης, που ξεκίνησε να παίρνει διαστάσεις ιδιαίτερα πριν από ένα χρόνο. Επίσης, αναδεικνύει τη μεγάλη υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ και την αποστοίχιση μεγάλου τμήματος των μαζών και από τα δύο -μέχρι πρότινος- κυρίαρχα, μεγάλα αστικά κόμματα.
Ενδεικτικό του μεγάλου τρανταγμού που πέρασε και περνάει το αστικό πολιτικό σύστημα είναι ότι, για πρώτη φορά, η φθορά τού ενός πυλώνα του πολιτικού συστήματος δεν μετατράπηκε σε ενίσχυση του άλλου πυλώνα. Η φθορά έπληξε και πλήττει και τα δύο κόμματα του συστήματος, γεγονός που απελευθερώνει πολλές δυνάμεις και δημιουργεί πολλά ρήγματα που δεν κινούνται απαραίτητα σε ίδια κατεύθυνση και που θα επιδιωχθεί να καλυφθούν από δυνάμεις με όχι απαραίτητα ίδιες αφετηρίες. Η περίπτωση της ενίσχυσης του νεοναζισμού στη χώρα μας και η είσοδός του στο κοινοβούλιο είναι αρκετά ενδεικτική για το πώς μια αντιδραστική και βάρβαρη πολιτική μπορεί να τροφοδοτήσει τέτοια φασιστικά ρεύματα τα οποία όχι μόνο δεν ανταγωνίζονται τις κυρίαρχες πολιτικές, αλλά τις πριμοδοτούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.


201205 Μαϊ

Οδηγίες για τις εκλογές

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Την Κυριακή ΟΛΟΙ βρισκόμαστε από το πρωί σε επαφή με τις οργανώσεις μας (Αθήνα τηλ.: 210 330 3639, 210 822 7992).

Διαπιστώνουμε έγκαιρα που ψηφίζουμε, ειδικά αν  έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια μεταδημότευση (λόγω αλλαγής κατοικίας ή προηγούμενων εκλογών) από το διαδίκτυο  την διεύθυνση (http://www1.ypes.gr/Services/eea/eeagr/eea.htm),
Πηγαίνουμε νωρίς το πρωί στα εκλογικά τμήματα για να διαπιστώσουμε την ύπαρξη του ψηφοδελτίου του συνδυασμού ΚΚΕ(μ-λ) Μ-ΛΚΚΕ.

Η ψηφοφορία αρχίζει στις 7 πμ και τελειώνει στις 7 μμ.
6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017