6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ

Εδώ δημοσιεύονται οι θέσεις της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ προς το 6ο Συνέδριο, κείμενα αναλύσεων καθώς και οι αποφάσεις του σώματος

201806 Μαϊ

Από την πολιτική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στη Νέα Σμύρνη

Με επιτυχία συνεχίζονται οι πολιτικές εκδηλώσεις του Μ-Λ ΚΚΕ στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας. Σήμερα Κυριακή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Σμύρνης. Την εκδήλωση άνοιξε ο σ. Χρήστος Κάτσικας ενώ στη συνέχεια πήρε το λόγο ο σ. Αντώνης Παπαδόπουλος ο οποίος παρουσίασε τις θέσεις της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση τόσο στη διεθνή κατάσταση και στην όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών όσο και στην κατάσταση που διαμορφώνεται στο εσωτερικό ιδιαίτερα τα τελευταία 3 χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επέτειο από τα 100 χρόνια της ίδρυσης του ΚΚΕ αλλά και της πενηντάχρονης πορείας του μ-λ κίνηματος.


201803 Μαϊ

Εκδηλώσεις του Μ-Λ ΚΚΕ στο Βόλο και στη Νέα Σμύρνη

Συνεχίζεται ο κύκλος των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Μ-Λ ΚΚΕ για να προβάλλει τις Θέσεις του προς το 6ο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Μάη.

Βόλος

Εκδήλωση - Συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ στο Βόλο το Σάββατο 5 Μάη στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου

Θέμα: Η διεθνής κατάσταση και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στο Αιγαίο

Ομιλητής: Γιώργος Σόφης

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Εκδήλωση - Συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή 6 Μαϊου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Πλατεία Νέας Σμύρνης - έναντι Goody 's)

Θέμα: Η διεθνής κατάσταση και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στο Αιγαίο

Ομιλητής: Αντώνης Παπαδόπουλος


201803 Μαϊ

Διεθνής Κατάσταση - Οξύνονται όλες οι βασικές αντιθέσεις του σημερινού κόσμου (μέρος 2ο)

Το άρθρο που ακολουθεί αποτελεί απόσπασμα από τις Θέσεις της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ προς το 6ο Συνέδριο.

Κίνα, μια πανίσχυρη ανερχόμενη καπιταλιστική δύναμη που προκαλεί μεγάλες ανακατατάξεις στο παγκόσμιο καπιταλιστικό και ιμπεριαλιστικό σύστημα

7. Η Κίνα προχωρεί με ραγδαίους ρυθμούς στο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, τώρα και τέσσερις δεκαετίες, με μία ταχύτητα, διάρκεια και κλίμακα ανόδου τέτοιας έκτασης, που δεν έχει γνωρίσει ποτέ η ιστορία των καπιταλιστικών κρατών.

Έχοντας εξασφαλίσει στο διάστημα αυτό ρυθμούς ανάπτυξης πολύ πάνω από 10% ετησίως μέχρι και το 2012, το ΑΕΠ της εκτοξεύτηκε σε μία 25ετία από 350 δις δολάρια το 1990 σε 12 τρις δολάρια το 2015, μία αύξηση δηλαδή 35 φορές πάνω, όταν την αντίστοιχη περίοδο το ΑΕΠ των μεγάλων καπιταλιστικών κρατών (ΗΠΑ, Ιαπωνίας, Γερμανίας, Βρετανίας, Γαλλίας) αυξήθηκε κατά μιάμιση έως δυόμιση φορές το πολύ.


201803 Μαϊ

Διεθνής Κατάσταση - Οξύνονται όλες οι βασικές αντιθέσεις του σημερινού κόσμου (μέρος 1ο)

Το άρθρο που ακολουθεί αποτελεί απόσπασμα από τις Θέσεις της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ προς το 6ο Συνέδριο.

Οξύνονται όλες οι βασικές αντιθέσεις του σημερινού κόσμου, κλιμακώνονται απότομα

οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και σκοτεινιάζει ο διεθνής ορίζοντας

1. Αυτό που χαρακτηρίζει τη διεθνή κατάσταση δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης στις ΗΠΑ, το 2008, και την αναιμική και ασταθή ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομίας, που εξακολουθεί να αγκομαχά στο έδαφος της κρίσης, είναι η όξυνση όλων των βασικών αντιθέσεων του σημερινού κόσμου, οι διαιρέσεις και ανακατατάξεις στη δύναμη των διεθνών κέντρων και στην αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων ανάμεσά τους, που προκαλούν απότομη κλιμάκωση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για την αναδιανομή των σφαιρών επιρροής, και σκοτεινιάζουν το διεθνή ορίζοντα, επαναφέροντας την απειλή για παγκόσμιο πόλεμο και πυρηνικό αλληλοεκβιασμό.


201803 Μαϊ

Εκδηλώσεις του Μ-Λ ΚΚΕ

Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα στα πλαίσια του 6ου Συνεδρίου του έχει προγραμματίσει το Μ-Λ ΚΚΕ. Την εβδομάδα που έρχεται έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις

Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση - Συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη την  Πέμπτη 3 Μάη στις 7 το απόγευμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολιτιστικό χώρο "Πυξίδα" (Μητσαίων 7 - Έναντι της Ρωμαϊκής Αγοράς)

Θέμα: Η διεθνής και η εσωτερική κατάσταση και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στο Αιγαίο

Ομιλητής: Αντώνης Παπαδόπουλος

Ηράκλειο

Εκδήλωση - Συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ στο Ηράκλειο την  Πέμπτη 3 Μάη στις 7 το απόγευμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Ομιλητής: Πέτρος Κουφοβασίλης - Αρετή Σπαχή
6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017